kooistrag.nl

Tips voor het kiezen van een webhosting

Als je van plan bent een website te maken, waar kun je deze dan het beste onderbrengen?

Deze keuze is afhankelijk van het soort website, de grote, hoeveelheid bezoekers en in wat voor soort programmeertaal hij geschreven is. Deze tips helpen jou hopelijk de juiste webhosting te vinden. Op de volgende pagina’s vindt je de tips met uitleg.

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt deze kwijt in het forum.

 

 

Gratis of een betaalde hosting.

Er zijn verschillende websites waar je gratis een website kunt hosten. Meestal krijg je bij een gratis webhost wel veel reclame, maar als je goed zoekt kun je ook hosting vinden zonder reclame, maar die wel gratis zijn.
Bij een gratis webhost krijg je vaak niet erg veel opslagruimte en ook niet erg veel bandbreedte. Helemaal niet als je een wat grotere site wilt gaan opzetten die, op den duur, veel bezoekers gaat trekken.
Bij een betaalde hosting heb je veel meer mogelijkheden om een geschikt pakket voor jou site te vinden. Betaalde hosting kun je al krijgen voor maar €1.00 per maand.

Hieronder een overzicht met enkele voor en nadelen van gratis webhosting:

Gratis Betaald
Vaak reclame Geen reclame
Vaak weinig ruimte Hoe meer je betaald, hoe meer ruimte je krijgt
Vaak weinig bandbreedte Hoe meer je betaald, hoe meer bandbreedte je krijgt.
Je krijgt vaak meer mogelijkheden zoals cronjobs, autoinstallers
(standaard systemen met 1 muisklik installeren)
Meestal geen mailondersteuning (geen mailboxen) Meestal onbeperkt aantal mailboxen.
Heb jij meer voor en nadelen? Of ervaringen? Zou je deze dan als een reactie, pm of in het forum achter.

 

Bij het kiezen van een webhosting is het ook belangrijk om te kijken op wat voor systeem de website moet worden gedraaid.
Een website die geschreven is in html kan meestal wel op alle hostingsplatformen draaien, maar dit wordt al direct anders wanneer er gebruik wordt gemaakt van een andere programmeertaal.
Vele websites worden in een programmeertaal geschreven die meestal alleen maar op een Linux platform kunnen draaien, anderen alleen maar op een Windows platform. Bij een enkele aanbieder kun je bijna alle programmeertalen onderbrengen. Dit is afhankelijk van het bedrijf die de hosting verzorgd en wat voor software zij gebruiken.

Let dus altijd op bij het kiezen van een hostingspakket als de website die jij wilt gaan hosten (zelf gemaakt of een kant-en-klaar systeem) wel op het hostingspakket wil draaien.

 

Bij bijna alle aanbieders krijg je een beperking voor het dataverkeer (de hoeveelheid gegevens die je mag ontvangen/versturen). Bij een duurder pakket is dit meestal meer dan bij een goedkoper pakket.

Voor een beetje simpele website heb je niet veel dataverkeer nodig. Maar zet je er erg veel foto’s/filmpjes op (die niet worden geladen van een andere website zoals youtube, picasa, etc), of krijg je een enorme hoeveelheid gebruikers, dan kan het zijn dat je niet genoeg dataverkeer hebt bij de goedkoopste hosting. Het is dan verstandig om extra dataverkeer te kopen of te kiezen voor een duurder pakket.

Dit omdat je vaak erg veel moet betalen wanneer je meer dataverkeer gebruikt dan je officieel mag gebruiken (de prijzen zijn vaak behoorlijk hoog) of omdat je website niet kan worden gekeken, wat weer bezoekers kan kosten.

 

Mobiele versie afsluiten