Home   Software   Handig   Avidemux

Avidemux

Avidemux is videobewerkingssoftware om avi, mpeg (DVD), asf en mp4 (iPod) filmpjes mee te bewerken, filteren en om te zetten naar een ander videoformaat. Avidemux heeft een aantal ingebouwde codecs om videobestanden mee te editen. De interface van Avidemux is wat onoverzichtelijk, maar met de verzameling video filters die het programma tot zijn beschikking heeft zijn veel effecten uit te voeren.

Avidemux is geschikt om zeer eenvoudige knip- en plakbewerkingen op videobestanden uit te voeren. Zo kunt u scènes wegsnijden of meerdere fragmenten aan elkaar plakken. De mogelijkheden op dit vlak zijn echter vrij beperkt.

Wel interessant zijn de vele video filters die Avidemux heeft om speciale effecten mee te bereiken. Avidemux heeft tientallen filters om mee transformeren (roteren, fade in/out, verkleinen, achterstevoren afspelen, kaders toevoegen), kleuren aan te passen, ruis (noise) weg te halen, te deinterlacen, video’s scherper mee te maken, ondertitels toe te voegen en allerlei andere effecten toe te passen.
 


Om met deze effecten te kunnen werken dient u (vreemd genoeg), nadat u een filmpje geopend hebt, de instelling Copy bij Video te veranderen in het door u gewenste formaat. Hierna kunt u klikken op Filters en de gewenste filters met het blauwe plusje toevoegen. Met preview kunt u zien wat het effect is. Als u klaar bent drukt u op Close om het Video Filters venster te sluiten. Als u nu op Save klikt in het hoofdvenster kunt u een naam (plus extensie) invoeren voor uw bewerkte filmpje. Hierna gaat Avidemux de filters toepassen.

Ook is Avidemux geschikt als videoconversie werktuig om filmpjes in een ander videoformaat op te slaan, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor iPod of DVD-speler.

Voordelen: 

Avidemux heeft veel video filters om effecten mee uit te voeren op video’s.

Nadelen: 

Avidemux is niet heel gebruikersvriendelijk door de tegenintuïtieve, ingewikkelde interface. Voor gevorderden!

Details
Titel: 

Avidemux

Versienummer: 

2.5.1

Licentie: 

Open source

Producent: 

Mean

Laatst gewijzigd: 

18 augustus 2009

Wijzigingen: 

In deze versie van Avidemux zijn kleine wijzigingen doorgevoerd.

Taal: 

Engels

Geschikt voor: 
Windows 2000/XP/Vista
Mac OS X
Linux

Website: 

Download: 

Download Avidemux voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Geef een reactie

%d