Home   Software   Handig   PDF Creator

PDF Creator

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF’je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: u drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heeft u geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina’s – zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die u op een andere pc opent.

Uitleg
U kunt met PDF Creator bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf’jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens gaat u niet echt printen, maar kiest u PDF Creator als printer. Daarna slaat u het bestand waarmee u bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van uw document een PDF’je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

U kunt het programma PDF Creator ook zelf openen (om bijvoorbeeld pdf’jes samen te voegen), maar meestal werkt u alleen met PDF Creator als virtuele printer vanuit andere programma’s via het menu Bestand | Afdrukken. Dat is even wennen in het gebruik.


De interface van PDF Creator met extra opties

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma’s dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma’s wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten. Heel handig dus!

PDF Creator is echter (nog) niet in staat om aanklikbare links te maken in PDF documenten (OpenOffice.org wel bijvoorbeeld).

Voordelen:

PDF Creator werkt vanuit bijna elk programma als virtuele printer en voegt geen watermerk toe aan uw PDF’jes.

Nadelen:

PDF Creator kan geen aanklikbare links maken in een PDF-bestand. Tijdens de installatie krijgt u een onnodige werkbalk voor Internet Explorer en Firefox aangeboden die u niet hoeft te installeren.

Titel:

PDF Creator

Versienummer:

0.9.8

Licentie:

Open source

Producent:

Pdfforge

Laatst gewijzigd:

12 april 2009

Taal:

Nederlands en Engels

Geschikt voor:
Windows 98/Me/2000/XP/Vista
Website:
Download:

Download PDF Creator
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch, als de download niet automatisch begint klik dan op de site die opent op Please use this direct link – en niet op een Ads by Google advertentie)

Geef een reactie

%d